Защо да инвестирате в качествени зимни гуми?

31
zimni gumi?

Знаете ли коя е най-голямата опасност от шофирането през зимата? Много хора биха казали, че това е рискът да попаднат в автомобилна катастрофа. Въпреки че това определено е голяма опасност, тя не е най-голямата. Най-голямата опасност при шофиране през зимата всъщност е да загубите контрол над колата си и да се изнесете от пътя. И тук идва помощта от качествени зимните гуми, каквито са Yokohama 195/65 R15 91T W.Drive V906. Ако все още не ги използвате, определено трябва да помислите за закупуване на комплект. Ето четири причини, колкото са и колелата на автомобила ви, поради които те са толкова важни през това време на годината.

По-къс спирачен път

Това е ефектът на зимните гуми, нали? Те предпазват колата ви от подхлъзване или не толкова добро сцепление по заледени пътища и намаляват времето за спиране с до 40% при шофиране през замръзнали пейзажи. Разгледайте категорията тук: https://shopauto.bg/ и изберете новите си зимни гуми.

Усъвършенствани каучукови смеси

Зимните гуми имат специална смес, която остава мека при минусови температури, което ги прави чудесни за сцепление, когато пътищата станат хлъзгави. Дизайнерите могат да използват усъвършенствани каучукови смеси, за да направят гумата по-мека, като същевременно запазват стабилността на протектора и хистерезиса, така че да не рискувате на пътя.

По-тесни гуми

Вашите зимни гуми са специално проектирани да се представят по-добре на сняг. Те са по-тесни от вашия летен комплект, което им помага да преминават с лекота по различни пътища и намаляват аквапланинга за безопасно шофиране, независимо кой сезон е.

Жлебове и ламели

Когато гумата натисне лед или сняг, се създава воден филм. Зимните гуми имат канали и ламели или малки канали, които преместват водата настрани, за да позволят на гумата да поддържа контакт с повърхността.

Решението да инвестирате в зимни гуми е лесно и умно. Не само ще можете да спрете бързо, но също така можете да се възползвате от по-дългия живот на протектора и по-доброто сцепление на тези специализирани каучукови смеси. Ако все още не сте убедени, помислете за това и така ще си спестите много тревоги, възможни ПТП-та, а и спокойно пътуване по време на ваканциите ви със семейството. Препоръчваме ви да се консултирате с книжката от производителя на вашата кола, където пише всичко важно за нея и така бързо може да се ориентирате за правилното решение за гуми. Не се колебайте да се обърнете към качествени доставчици и да разгледате категориите в сайта по-горе.

Изборът на зимни гуми може да бъде наистина сложно, а и много важно решение, което трябва да бъде консултирано, както с доставчиците в сайта, така и с вашия доверен механик. Разгледайте множеството разнообразни и качествени модели, които ще са новите ви любимци по време на предстоящия зимен сезон.

В допълнение се запознайте с марките гуми, техните характеристики, специфики и не забравяйте възможността да направите трик за по-бързата им смяна през сезоните. Изборът на правилните гуми ще ви позволи да се движите спокойно и безопасно през всеки сезон и ще достигате до желаното място бързо и лесно.