За какво се пие Омега 3

285
Omega 3 1000 mg

Няма човек, който да не е чувал за комбинацията Омега “3, 6, 9” ненаситени мастни киселини, макар и под друго наименование – “рибено масло”. В общия случай, ако попитаме някого какво е предназначението им, отговорът ще бъде “много са полезни за здравето”. Но по какъв начин благоприятстват функционирането на организма и общото здраве, са наясно много малко хора. Яснота липсва и около препоръчителния дневен прием и можем ли да предозираме. Нека се опитаме да отговорим на по-съществените въпроси.

За какво помага Omega 3 1000 mg

Мастните киселини се пият с една основна цел – подпомагането на клетките, тъканите и органите да са здрави и да функционират по правилния начин. Тъй като се съдържат основно в рибеното масло, често двете категории се отъждествяват. По-възрастните си спомнят времената, когато в училище задължително фелдшерите са им давали по няколко таблетки за подобряване на мозъчната активност и когнитивните способности. Но днес тази практика почти не се среща, а това крие неблагоприятни последици за децата.

Какви са ползите от приема на Omega 3 1000 mg

Ползите от приема на 1000 mg Omega 3 са най-различни и многобройни:

  • баланс на триглицеридите и холестерола;
  • понижаване на риска от сърдечно-съдови заболявания, мозъчни удари и др.;
  • оптимално функциониране на мозъка;
  • подобряване на зрението и др.

Освен това е изключително важен по време на вътреутробното развитие на мозъка на бебето, поради което бременните задължително трябва да се консултират какви mg да приемат на ден.

От какви количества се нуждаем

Проучванията еднозначно показват, че приемът на Omega 3 трябва да бъде:

  • около 1000 mg на дневна база;
  • за деца – около 250 mg;
  • между 2g и 4g EPA и DHA – за регулиране на триглицеридите и холестерола;

Кои са основните източници на Omega 3 1000 mg и къде да ги открием

Продава се в аптеките, в био магазините, от обработено рибено масло, а напоследък се извлича и от масло от крил. Според изследванията последното се усвоява много по-добре, поради което все по-сериозно се лансира на пазара на хранителни добавки.  Разбира се, това не бива да е определящо, когато се колебаете към кой вариант да се насочите – и двата са еднакво качествени. По-важното е да си набавите нужните количества Omega 3 1000 mg, за да се радвате на добро здраве дълги години.

Можете да разгледате нашите продукти, да се спрете на някой от тях и да потърсите обратна връзка от нас. Ние с радост и готовност ще съдействаме!