Препоръки при избора на мъжки часовници

818
как да изберем часовник за мъж

Мъжкият часовник е  стилно и елитно бижу, което не само подчертава социалния статус на собственика си, но и въплъщава неговия вкус и притежава широк спектър от функции.

Ето защо към избора на мъжки часовници подобава да се подходи с голямо внимание.

Критерии за подбор и какво трябва да търсите при покупка на мъжки часовници?

Преди покупката първо се запитайте защо имате нужда от часовник и къде ще го носите. Помислете за всички необходими и полезни функции, които трябва да притежава съответния модел, както и доказан магазин, от който да го купите (ние от izbrah.com препоръчваме www.Timebox.bg).

Така например, ако се занимавате със спорт, обърнете внимание на часовниците, които могат да измерват пулс и други показатели.

А ако часовникът ви ще играе ролята предимно на стилна декорация, тогава не е необходимо да притежава кой знае каква висока степен на ударо- и водоустойчивост.

Основните критерии за избор на мъжки часовник

Механизъм на задвижване

По вид на задвижването часовниците биват механични, електронни и кварцови. Механичното задвижване е избор на хора, които предпочитат проверените във времето класически неща. Повечето съвременни модели идват със самонавиващо се задвижване, което не изисква човешка намеса.

Механичният часовник е много издръжлив и ще му се радвате дълги години.

Кварцови мъжки часовници

Те са подходящи за хора, които предпочитат да комбинират класически и модерни елементи. Кварцовите часовници не изискват редовна настройка и работят точно, но трябва да се погрижите за тяхната батерията, подменяйки я на няколко години.

Електронни мъжки часовници

Тези модели се различават по начина, по който се показват часа и датата. За разлика от аналоговите движения, цифрите се показват на електронен циферблат. Такива часовници могат да имат чудесна функционалност, например да показват информация за деня от седмицата или будилник на дисплея. Те са трайни и не изискват някакви сложни настройки.

Избор на покритие

Покритието трябва не само да предпазва циферблата, но и да поддържа външния му вид перфектен, дори след продължителна употреба.

Минерално стъкло

Най-добрите стъкла са минералните. Доста е трудно да се надраскат, но за сметка на това пък могат лесно да се счупят. За щастие, цената им е ниска и подмяната няма да ви коства много.

Сапфирено стъкло

То се поставя само на елитни и скъпи модели. Много е устойчиво на надраскване, но не е особено издръжливо.

Плексиглас

Подобно покритие ще се счупи трудно, а и не е напълно защитен от надраскване. По-добре не разчитайте особено на него.

Как да изберем каишка?

Мъжките часовници с каишки от кожа изглеждат много стилно. Мъж, който има такъв часовник със сигурност привлича внимание. Най-добре би било да се спрете на каишка от естествена кожа, но има модели, които са изработени от висококачествена изкуствена кожа и също са много атрактивни и издръжливи. мъжки часовник с каишка

Напоследък станаха много модерни и силиконовите каишки, които изглеждат добре и са доста устойчиви.

Металната верижка също е добра алтернатива, особено, ако изработката е от високо качество. Такава верижка е много издръжлива и изглежда ефектно. Придава модерен облик на визията и може да се носи както с класически, така и със спорен тип облекла.

Титановите верижки, например, са леки и здрави, освен това са лоши проводници на топлината, затова няма нито да прегреят през лятото, нито да замръзнат върху ръката ви през студения сезон. Неръждаемата стомана също не е за пренебрегване – такива верижки са отличен избор за ежедневно носене, тъй като са удивително здрави и издръжливи.