Поддръжката на матрака е закон: 3 стъпки към пълноценна употреба и здравословен сън

194
Как се поддържа матрак?

Представете си колко време ви отне, за да изберете своя модел матрак – престъпление е да му обърнете гръб след това и да оставите всичко на случайността

Запомнете го – грижата за матрака е закон, гласи предупреждението на експертите в тази област. Всеки от нас избира тази добавка към спалнята си с особено внимание и чрез дълго проучване, което означава, че няма как след това просто да му обърнем гръб и да забравим за изискванията му.

С течение на годините се натрупва прах, акари и различни микроорганизми, които могат да ни създадат множество неприятни проблеми. Сред тях е и влагата, която предполага възникването на мухъл и плесен.

Тези последствия трябва, а и можем да избегнем, ако следваме 3 основни стъпки:

  1.   Любимата прахосмукачка

Използвайте я по предназначение, но не забравяйте, че тя може да ви свърши работа и в този случай. С помощта на тръбата, която обикновено завършва с четка или друга приставка, може да събирате периодично праха от матрака си.

Ако сте от клиентите, които са инвестирали в матраци Paradise, вие сте заложили не просто на удобството, но и на качеството на вложените материали. Няма да ви е трудно да осъществявате пълноценна поддръжка, стига да сте редовни и старателни към своята покупка.

  1.   Народни методи

Вероятно сте чували, че добре познатата ни сода за хляб има способността да поема неприятните миризми. Този съвет не е толкова скандален, колкото може да ви звучи и всъщност народните методи имат своята роля тук. Може спокойно да поръсите спалния си матрак с нея, след това да я оставите да абсорбира натрупаните аромати и да разтъркате с мека четка цялата повърхност. Накрая завършете с прахосмучене на посипаната смес, за да елиминирате напълно всякакви остатъци от нея.

Към содата бихте могли да добавите и етерично масло за очарователно ухание и дезинфекция. Много благоприятни за тази цел са цитрусовите плодове, лавандулата или чаеното дърво.              

  1.   Обръщане според сезона

Съвременните модели матраци са предимно двулицеви, съобразно сезона. Производителите указват с етикет, за да се ориентирате максимално лесно при използването им.

Два пъти в годината не пропускайте да спазвате обръщането, защото това има своите незаменими ползи. За да не се налага да помните деня за тази „процедура“, просто използвайте моментите, в които сменяме часовото време.

Ако сте перфекционисти, към покупката може да включите и калъф за своя матрак, което значително ще улесни почистването му.

Разгледайте изгодните предложения на сайта  https://matraci-ms.bg/ и направете коледен подарък за семейната спалня.