Необходими ли са препаратите срещу насекоми

1065
Дървеници

Последните няколко десетилетия препаратите против различни видове вредители станаха неразделна част от ежедневието. Това е факт не само в домовете на хората, но и в производствения процес за добиването на голяма част от плодовете и зеленчуците, които консумираме.

Напредъкът в научните разработки води до нови и ефикасни препарати за унищожаване на нежеланите натрапници. По правило пестицидите трябва да са слабо токсични вещества, които не вредят на човека. Все пак твърде голямото им натрупване в консумираните от нас продукти не е желателно. Колкото силни стават препаратите, толкова вредителите се адаптират и развиват устойчивост срещу тях. Това води до още по–концентрирани формули и големи количества, което отново повдига въпроса – до кога ще е безопасно за хората.

Домашни неприятности

По друг начин обаче стои въпросът с вредителите у дома. Едни от упоритите и особено разпространени са дървениците. Тези досадни кръвопийци се размножават изключително лесно. Ето защо при дори минимално съмнение за наличието им, трябва да се вземат незабавни мерки. Първа стъпка в процеса е използването на препарат против дървеници.

Масовото унищожаване е желателно, тъй като само един екземпляр от насекомите може да се размножи отново с пълна сила. Задължително е да се запознаете с начина на действие, указан на опаковката на препарата, който сте избрали. Спазвайте стриктно описаните методи, за да получите  максимален ефект.

Голяма част от биоцидите са предназначени за различни по вид насекоми. Както за дървеници, те могат да се прилагат успешно при хлебарки, мравки, кърлежи, мухи и много други. Ще познаете високоефективността по агресивното и бързо действие. В добавка на това, ще се радвате на дълготрайни отблъскващи резултати, които ще държат далеч вредителите. Важно условие за това е устойчивостта на препаратите на висока температура, влажността на въздуха и други външни условия, които биха могли да повлияят на ефекта. Това гарантира неговото задържане и продължително действие.

Повторно третиране

В зависимост от това какъв вид препарат използвате и върху какви вредители ще го прилагате, може да се наложи няколкократно третиране през определен период от време. Това отново е указано в упътването и е добре да се съобразите стриктно с условията, с цел постигането на задоволителен ефект.

Ще откриете варианти, както за вътрешна, така и за външна употреба. Често пъти се налага да предприемаме мерки директно върху нас против ухапвания. Не винаги можем да разчитаме на природните методи за защита. И в тези случаи искаме да бъдем възможно най-добре защитени срещу нежеланите набези. Репелентите, предназначени за полагане директно върху човешката кожа, са безопасни за здравето, но пък ще ни предпазят от неприятните гадинки.