Можем ли да носим скиорско яке в ежедневието си през зимните дни?

121

Ски якето ви пази от намокряне и студ, докато се наслаждавате на любимия си спорт. Възможно ли е да носите подобно спортно облекло и в ежедневието си, когато навън е студено?

Какво е характерно за скиорските якета?

спортни якета

Според Extreme-bg.com спортните якета за ски обикновено са проектирани да бъдат водоустойчиви и да осигуряват естествено проветрение, задържайки телесната топлина. Това повишава комфорта и удобството от носенето на подобно връхно облекло. В същото време възпрепятстването на подвижността и гъвкавостта е минимално, което дава възможност за пълноценното практикуване на любимия спорт. Съвременната връхна спортна екипировка за зимни условия отговаря на концепцията за наличие на трите слоя:

  • базова – отнася се до термобельото, прилягащо плътно към тялото за максимално отвеждане на влагата;
  • средна – допълнителен слой за затопляне на тялото и поддържането му в сухо състояние, поради което се избягва поява на настинки;
  • външна – допълнителна защитна мембрана, която не позволява проникване на вода и ви предпазва от наранявания при падания.

Подходящи ли са за носене в ежедневието през зимата?

Водещо при избора на връхна дреха за зимата е тя да ви топли и да изглеждате добре. Поради това моделите “3 в 1” за ски са сред предпочитаните, тъй като притежават допълнителна обвивка и изолационен слой, задържащ топлината на тялото и създаващ комфорт. Същевременно се предлагат и шел водоустойчиви и ветроустойчиви модели, но те не топлят. Изолираните решения са най-предпочитани при необходимост от ежедневно носене през зимата. Те са по-достъпни по цена и притежават защитен изолационен слой, който топли.

Съвременните спортни якета се характеризират с красиви и оригинални дизайни, цветове и размери. Те дават възможност за постигането на желания стил, без значение дали ги носите в ежедневието, при каране на ски, сноуборд, или при практикуване на друг зимен спорт.

Къде да намерим качествени екипировки?

Отрасловият пазар днес е изпълнен с различни модели спортни якета и допълнителни екипи, някои от които са изработени от лесно износваща се, краткотрайна материя. Те дори и не се доближават до характеристиките на оригиналните маркови аналози. Ако искате да изпитате истинското удоволствие от носенето на ски екипировка, заложете на качествени стоки. Подобно облекло се предлага в специализираните онлайн магазини, където разнообразието от марки и стилове е огромно.