Какво задължително трябва да има в детския багаж за морска почивка?

68
какво да носим на почивка с дете

Замисляли ли сте се колко по-трудна е организацията на морската почивка сега, когато вече имате деца? А сега се опитайте да се сетите с колко по-малко куфари тръгвахте, преди малчуганите да се появят в живота ви! Безспорно багажите и организациите с деца са повече, но ще признаете – веселите и щастливи моменти също, нали?

Не е нужно да изпадате в паника, ако ви предстои опаковане на багажа за децата за морската почивка. Единственото необходимо нещо е да не забравите наистина важните неща. За другите те може и да не се сетят, а ако го направят – ще се възползвате от магазините и фонда от бюджета „за всеки случай“, който за почивка с деца обикновено е доста солиден. А сега вижте кои са задължителните детски вещи в багажа за морска почивка!

За обличане и обуване

По принцип не е нужно да мъкнете целия летен гардероб на малчуганите у дома. Достатъчно е да грабнете  удобни джапанки за деца, няколко връхни дрехи за всеки случай, бански костюми и възможно най-много тениски. Тениските се цапат най-бързо и лесно, а със сигурност няма да искате да си похабите цялата почивка в пране на ръка. Ако там, където ще почивате, има и пералня, изобщо не си правете труда да пълните багажа с детски дрехи. Все пак, не забравяйте и чифт затворени спортни обувки, както и поне един официален сет за всяко дете, ако ви се прииска някоя вечеря да посетите официален ресторант.

За развлечение и отвличане на вниманието

Най-доброто, лесното и бързото нещо, което можете да направите, е да връчите на детето една раница и да го оставите само да прецени кои играчки иска да помъкне със себе си. Оставете го да си поеме само отговорността. Но го оставете и пред свършен факт, като му дадете раница, чийто обем можете да си позволите в оставащото място в багажника, някъде между надуваемите принадлежности (запишете ги и тях, защото по морето са си доста скъпички), куфарите с дрехи и резервната гума за колата!

За спешни случай

Разбира се, основните предмети тук са с медицински характер. В колата задължително трябва да разполагате с аптечка. Но тя едва ли е достатъчна за една съвременна вечно паникьосваща се от всяко кихане на детето си майка. Няма нищо лошо в това да предвидите лекарства за всякакъв тип вирус или разболяване (особено чревен, запомнете го!). Също така, не забравяйте и всякакви предпазни средства – слънцезащитни продукти, спрейове против насекоми и други. За спешен случай можем да определим и предмети, които да извадите като бял заек от шапка сякаш сте фокусник в моменти на досада, когато най-малкото дете се разплаче, че никой не му  обръща внимание, или в дъждовен ден, останал без план Б от ваша страна.

За бебето

Тук положението е много сериозно. Обикновено, някои членове на семейството остават буквално зарити от багаж заради бебешките принадлежности. Но какво да се прави, трябва и те да се вземат. Изписваме ви най-наложителните и се постарайте да вземете главно тях и най-много още два-три аксесоара:

  • Помпа за кърма или уреди и аксесоари за приготвяне на адаптирано мляко
  • Бебешка количка, а най-добре слинг или ергономична раница
  • Залъгалки, биберони, дрънкалки и всичко друго, което бебето ще използва да се забавлява, докато не разбере колко е вкусен пясъкът
  • Памперси, мокри кърпи и колкото се може повече бодита за преобличане
  • Всичко останало като на децата, но пригодено за бебешка възраст

Е, видяхте ли? Не е толкова сложно! Сега започвайте точка по точка да събирате, че море ви чака!