Какво трябва да знаете, преди да изберете масичка за кафе

235
холна масичка

Баланс в стаята

Когато избирате мебелите в една стая, трябва да имате предвид, че трябва да създадете баланс. Изберете елементи, които се вписват в едно цяло, които образуват „хармонична двойка“ и които заедно ви дават това усещане за спокойствие, уют и мир. Холната масичка е от онези части, които трябва да бъдат избрани в хармония с останалите мебели в стаята (цветове, стил, височина, обем, форма и т.н.).

Еднородност или контраст

Когато избирате маси за всеки дом, трябва предварително да помислите за съобщението, което искате да изпратите с тази маса. Искате маса, която е в синхрон и балансира със стила на стаята (традиционен стил, подобни цветове и т.н.) или обратно, искате масичката за кафе да „наруши“ еднообразието на стила в стаята и с неговите помощ за създаване на контраст.

Например, като изберете маса, изработена от дървени елементи в различни нюанси (от естествени до тъмнокафяви), тя нарушава монотонността и придава специален характер на минималистична стая, проектирана предимно в нюанси на бяло и черно.

Полезност

Освен факта, че масичката за кафе ви помага да оживите стаята си, тя носи уют и красота, не трябва да забравяте, че масичката за кафе трябва да бъде полезна на първо място. Първата причина, поради която избирате холната маса, е нейната полезност и защото имате нужда от нея, след което мислите за стил, модел и други подобни аспекти.маса за кафе

Ето защо, ако търсите най-добрата холна маса, ще се спрете на практична маса, полезна и достатъчно голяма, за да отговори на вашите нужди, без да ви пречи в стаята. Изберете маса, която има достатъчно място за съхранение или други такива полезни за вас екстри. Изберете според вашите „странични“ нужди.

Размери и обем

Правилният размер трябва да бъде избран според вашите очаквания (къде ще я използвате, дали искате да съхранявате или поставяте предмети върху нея и т.н.), броя на хората, които ще я използват, размера на стаята и т.н. Не е нужно да избирате много голяма масичка за кафе, ако размерът на стаята не ви позволява да направите това и по-важното е, че трябва да оставите няколко десетки сантиметра свободни около масата, за да можете да се движите свободно около нея.

Височината на холната маса трябва да се избира главно в зависимост от височината на дивана до нея или другите мебели (фотьойл, стол и др.). Височината на масичката за кафе трябва да бъде с 2-5 см по-ниска от дивана или фотьойла до нея, така че да е удобно да използвате масата, когато седите и гледате телевизия или четете книга. Това обаче не е общовалидно правило. Има много хора, които предпочитат масичка за кафе по-висока от дивана и в това няма нищо лошо.

Местоположение и употреба

Преди да разберете как да изберете своята холна маса, трябва да знаете, че тя може да има различни функции и приложения. Вярно е, че най-често срещаното място, където се поставя масичка за кафе, е зоната пред дивана, но има много други зони, където масичката за кафе е много полезна.

Фоайето е друга зона, която се нуждае от ниска маса, семпла и полезна. Тя не само ни помага да седнем и да организираме различни предмети (ключове, портмоне, шапка и т.н.), но дава на допълнително пространство и въздух.

Мястото за четене може да бъде идеалното място за масичка за кафе. Ако сте човек, който обича книгите и четенето, можете да организирате кът само за вас или кът за двама, където можете да поставите един или два фотьойла и масичката, и където можете да се насладите на любимите си книги.

Ако пространството позволява, можете да подредите красиво място на балкона си – място, където можете да се поглезите с чаша кафе или горещ чай. Можете да поставите фотьойл, масичка за кафе и много растения, за да се отпуснете и релаксирате в моментите за почивка.