Как правилно да почиствате часовника си?

791
как се чисти часовник

Сменяте ризата си всеки ден. Купувате си нови обувки веднъж годишно или може би по-често. Но има едно нещо, което носите винаги и почти никога не почиствате. И това е вашият часовник.

Истината е, че що се отнася до поддръжката, бижутата и аксесоарите често се пренебрегват. Ето как да придобиете още един полезен навик за здраве и чистота във вашето ежедневие.

Основни грижи: нощното измиване

Миете лицето и зъбите си преди лягане. А часовника? Само помислете за средностатистическия ви ден – потите се, опирате се на обществени места и в други хора, цапате се с храна или дори с бира. Не звучи много добре, нали?

Ето защо експертите на Timex препоръчват винаги в края на деня да отделяте няколко минути, за да почистите часовника си, преди да го оставите на нощното си шкафче за през нощта и да го сложите отново на другия ден.

Важни насоки

Да намерите информация за това как точно да почиствате своите аксесоари може да бъде объркващо и трудно. Това, което работи за сребро, може да не работи за златото.

Ще споделим с вас една малка и простичка тайна: препарат за миене на съдове. Тези средства са направени така, че да разграждат всякакви мазнини. Освен това съдържат и малък процент алкохол, което е особено подходящо за синтетични каучуци като флуороеластомер (известен също като лентата на Apple Watch).

Имате съмнения?

Ако не сте сигурни как точно да почистите часовника си без да го подредите, потърсете повече информация в интернет за това. Избирайте информация от блогове и сайтове, които са специализирани в продажбата и поддръжката на часовници (например https://timedix.bg/blog/kak-se-polira-i-pochistva-chasovnik/)

Когато се притеснявате, че можете да повредите часовника си при почистване, можете просто да го изпратите до професионална фирма, която да се погрижи за него. Така ще се сигурни, че аксесоарът ви е чист и в пълна безопасност.

Не пренебрегвайте чистотата, защото тя засяга всички аспекти на нашия живот и е част от здравето и красотата ни. Грижете се за всичко, което използвате. А освен часовника, не забравяйте да чистите и смартфона си!

Ето и 2 начина да изберете часовник, който ви пасва отлично.

Да си купите нов часовник понякога може да бъде уморително изживяване. С всички тези различни опции само на един клик разстояние, изборът може да бъде наистина труден.

За щастие, има няколко неща, за които да помислите и които много ще улеснят целия този процес. Вижте и тях.

Определете вида, който искате

Преди дори да мислите за дизайни и цветове, първо трябва да разберете какъв изобщо часовник искате да получите. Макар че в един списък има твърде много подкатегории, часовниците могат да бъдат категоризирани като аналогови, цифрови и отскоро – смарт устройства.

Аналоговите часовници имат класическото лице и циферблат, с което всички сме запознати. Този вид носи със себе си усещане за класа и престиж. Поради това аналоговите часовници се препоръчва да се носят на официални събития, но могат да се носят и по-небрежно, разбира се.

Цифровите часовници са по-лесни за прочитане и имат потенциал да показват повече информация. Техният дизайн обаче не е точно формален.

„Умните“ пък са сравнително нови на пазара, но имат много елегантен и стилен вид, ако изберете правилния. Те също могат да бъдат спортни и по-небрежни. Тези аксесоари имат безпрецедентно количество функции, но все още продължава дебатът дали те могат да се носят официално.

Помислете за движенията

Ако сте избрали да използвате цифров или пък да си купите смарт часовник, няма да трябва да се притеснявате за това кое движение да изберете. Въпреки че има много различни цифрови движения, те обикновено съответстват на качеството и производителността. Това обаче не е така при аналоговите видове.

Има три основни движения, от които да избирате – механични, автоматични и кварцови. Механичните часовници са най-класическите, със серия от зъбни колела, пружини и бижута, които пазят този часовник. Те се считат за престижно и класно нещо, поради което тези са и доста по-скъпи.

Автоматичните движения са подобни на техните механични колеги, но с елиминирането на необходимостта от пренавиване. Автоматичните парчета обикновено получават сила от движението на ръката, така че докато носите часовника редовно, той ще продължи да работи без отклонения.

Кварцовите движения, от друга страна, са най-евтините видове аналогови аксесоари, както и някои от най-точните. Тази батерия може да се отклонява средно само с няколко секунди месечно и ще се тревожите за поддръжката само когато сменяте батерията.

Е, избрахте ли своя вид часовник? Ако все още не сте разгледайте още веднъж моделите онлайн, преценте кои са вашите любимци и не забравяйте, че не всеки красив и марков часовник трябва да струва скъпо, можете да получите мечтания аксесоар без да изпразвате банковата си сметка, просто го купете изгодно.