Как да изберем канапе за хола

168
канапе за всекидневната

Всяка една мебел във вашия дом има строго определено предназначение. Жилищното обзавеждане включва различни по вид интериорни компоненти, сред които са и практичните разтегателни канапета, които се използват във всекидневната и често пъти са с функция за сън. Те са разновидност на меката мебел, имат малки размери и са налични в множество цветове. Този вид дивани могат да послужат както за повишаване на удобствата в стаята, така и за внасянето на модерен акцент.

Какви са плюсовете на канапето

Подходящи са за хол, но стоят добре и в спални. Налични са двуместни и триместни модели, които са много удобни, а в повечето онлайн магазини могат да се открият и в съвременен дизайн. Ако искате да се сдобиете с хубаво холно канапе, дръжте на това не само да е разтегателно, но и да е качествено. Така присъствието му ще е още по-полезно във функционален и естетически план.

Клик-клак диваните са отличен избор, защото притежават механизъм, позволяващ тяхната трансформация в удобно легло за секунди. Освен това ще можете да използвате и практичната ракла, която е подходяща за съхранението на дрехи, обувки и други лични вещи от всекидневието.

Подходящо ли е за спане

Едно от най-големите предимства на разтегателните канапета е възможността им да се използват и за сън. Дизайнът на много от тях позволява изтриването на седящата част напред и по този начин се превръщат в комфортна спалня, която в допълнение с топ матрак би могла да е превърне изключително място за спане през нощта. Обикновено прибягваме до това действие, когато имаме гости, но не е невъзможно и ние самите да трябва да се настаним на меката мебел.

Как да го изберете

Колкото и да изглежда лесен изборът на разтегателно канапе, е добре да следвате някои практически насоки, които ще ви помогнат да направите добре обмислена селекция. Те са следните:

  • конструкция/дизайн някои разтегателни модели са на крачета, други с цяла рамка, а трети комбинират текстил и кожа, което ги прави вида им атрактивен и интересен;
  • материали важно е да купите диван, който има хубава изработка, а високата му износоустойчивост е гарантирана. Тук се обръща внимание на три неща – основа, дамаска и площ за сън;
  • цвят изберете разтегателно канапе, което е в актуален нюанс, подхождащ и на останалия жилищен интериор;
  • цена пазарът предлага бюджетни и луксозни решения, така че всеки потребител да може да открие най-подходящото за своя дом.

Не лишавайте хола си от разтегателна мека мебел, която да ви помага да релаксирате, да е повод за добро настроение и да повишава практичността в жилището.