Избор на камери за видеонаблюдение – съвети и препоръки

1324
Евтини камери за видеонаблюдение - промоции, оферти

Пазарът у нас изобилства от различни видове камери за видеонаблюдение, осигуряващи ефективна превенция срещу нарушения и кражби, но има няколко основни критерия, на които трябва да обърнете внимание при избора им, за да похарчите парите си за нещо, което да оправдае вашите очаквания. Ето какви са нашите съвети и препоръки:

  • Какъв обект искате да наблюдавате или охранявате

Един от основните фактори при избора на камери за видеонаблюдение е именно площта и броят на обектите, които ще се охраняват. Ако размерът на площта е твърде голям, тогава добро решение биха били PTZ камерите, защото те дават възможност за приближаване на дадено място и могат да “обхождат“ предварително зададени зони. Минус на този вид камери е високата им цена. Статичните камери са подходящи за по-малки площи за наблюдение. При тях може при необходимост да бъде увеличен техният брой. Според броя обекти може да изберете DVR или NVR.

  • Продължителност на запис и големина на хард диска

Продължителността на записа зависи от вашите нужди – дали камерите да записват 24/7 или само при аларма или засечено движение. Допълнителни ползи за сигурността на обекта дават моделите, които записват и звук, както и слушане на живо.

Броят на инсталираните камери, включително и това в какъв режим на записване ще са, определя големината на хард диска.

  • Разделителна способност и нощен режим

Качеството на изображенията зависи от по-голямата разделителна способност. Вземете предвид бюджета, който може да отделите и изберете камерите с най-високата резолюция.

В наши дни почти всяка една видеокамера е снабдена с нощен режим на заснемане. Важно е да съобразите добре колко е отдалечен обекта, който камерата наблюдава.

  • Аналогови или цифрови камери

Цифровите (IP) камери са по-скъпи, но и качеството на изображението е много по-добро, отколкото при аналоговите. Те са практични, монтират се лесно и могат да се наблюдават от всяко място по света чрез добра интернет връзка. Съветваме ви да не избирате съвсем обикновени аналогови камери, ако държите да се спрете на такива, за да не получите прекалено лоша визуализация. Недостатък на стандартните аналогови камери е и че те лесно могат да бъдат компрометирани.

  • Вътрешна или външна употреба

По-голямата част от IP камерите могат да работят добре и на открито, и в закрити помещения. Изборът ви зависи от средата, в която ще ги използвате, но трябва да помислите и за евентуалните щети, които биха им причинили недоброжелатели. Важно е мястото, на което се слага камерата, да е недостъпно. Също трябва да се избягва поставянето на камери в зони от системата за видеонаблюдение, при които има намалена видимост. Управлението на камерите за видео охрана е съвсем лесно и достъпно за всеки, тъй като са създадени за използване от непрофесионалисти. Основните елементи, на които трябва да обърнете внимание са монтажът и корпусът. При употреба само в затворено и сухо помещение няма да е нужно да инвестирате повече средства за корпус с висока защита от влага и прах, а и подходящ ще бъде вътрешният монтаж. Преценете добре климатичните условия, на които ще са изложени камерите.

Осветлението също има голямо значение при избора на охранителни видеокамери и тук няма никакво значение дали обектът е закрит или открит. Необходимо е да се определи дали подът на помещението се отразява в камерата и дали има отблясъци, които да повлияят на изображението. Съвременните камери за нощно наблюдение са снабдени със специални филтри и изкуствено осветление, чрез които улавят ясно изображения и при съвсем малко количество светлина.

Не се колебайте да потърсите професионалното мнение на специалист в областта, за да сте сигурни, че ще направите най-правилния избор на охранителна техника. При всички положения е по-добре да заложите на доказани марки, които ще затвърдят усещането ви за контрол на ситуацията и сигурността, а и ще ви дадат допълнителна гаранция за качество.

Висококачествени камери за видеонаблюдение с различни функции от Виждам те