За или против основното почистване на дома

598
почистване на дома

Изненадващо или не, такъв казус също има – някои чистят основно всеки ден, а други дори не познават усещането в безкрайните часове с парцала

Когато говорим за поддържането на чистотата на дома, познаваме само два отчетливо оформени лагера – абсолютните перфекционисти и онези, които предпочитат да избягат, отколкото да губят от ценното си време в тази дейност.

Добрата новина е, че за всеки от отборите има решение и в крайна сметка всичко е въпрос на лични приоритети. Никой не може да ни съди и да ни принуждава да прекарваме часове наред с парцала, когато фирмите за професионално почистване са на наше разположение всеки ден.

Основно почистване на дома

Интересен факт е, че основното почистване на дома, означава нещо различно за всеки от нас. За едни то включва тривиалните задачи плюс пране на килими, завеси или старателно измиване на банята, терасата, подреждане на шкафовете и т.н., а за други изброените влизат в дежурния списък, който се изпълнява редовно през уикенда. Има също хора, които ще се справят с този набор за ден или два, с прекъсвания и излизания от дома, а някои ще се наложи да си пуснат цяла седмица отпуск, за да преодолеят описаното предизвикателство.

Някои подхождат стратегически – стремят се да не се стига до занемаряване и нужда от генерално почистване. Когато такъв вид работа не се натрупва, ние неусетно се справяме с дребните ангажименти и те не ни натоварват прекалено.

Честота и сезонност

И точно тук стигаме до доводите на едните против основното почистване. На практика те не действат повърхностно и не допускат събирането на голямо количество прах, боклуци и замърсявания вкъщи. Като оставим настрана хората, които ще предпочетат разходка пред чистене, вероятно това е златната среда, към която всеки би искал да намери вариант да се придържа.

Повечето следват установена схема от пране на пердета на 2-3 месеца, чистене на прозорци през няколко седмици. Сезонността е често срещана като ориентир. Казват, че пролетното почистване е изключително зареждащо и събужда желанието ни за нов живот, а есенното спомага да се освободим от всичко излишно, подготвяйки се за следващите месеци, в които обикновено сме по-изолирани.

Крайностите са излишни

Ако сте маниакално пристрастени към хигиената имате два варианта: поверете тази роля на фирма за професионално почистване или станете заложник на собствените си крайности. Напълно излишно е всъщност да изпадате в такива, особено ако има деца в семейството, с което давате пример и на тях.

Имайте предвид, че вероятността да ги тласнете в противоположната посока, е доста голяма, което означава, че целта ви да гм създадете добри навици със сигурност няма да е постигната.

Професионално почистване на дома от Reflex-M